BejelentkezésSzavazás

Tanítanál a tanportal.hu virtuális tantermében?

Igen - 68.5%
Nem - 15.1%
Szeretnék, de még nem vagyok elég felkészült - 16.4%

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Kártyás fizetés szolgáltatója

Elfogadott kártyák:

magántanár kereső

tanfolyam kereső

diák kereső

Tévhitek az online oktatással kapcsolatban

1. "Az online módon megszerezett végzettségek nem akkreditáltak, illetve elismertek"

Természetesen vannak nem akkreditált/elismert képzések is, azonban az Internet segítségével gyorsan kideríthetjük, hogy az általunk kiszemelt program megfelel-e a szigorú akkreditációs eljárás követelményeinek.

Bővebben...

A sikeres tanulás első lépése

Akármibe is kezdünk, az első lépés a legnehezebb. Pedig milyen egyszerű: Bízz magadban! Biztos vagyok benne, hogy nevetsz egyet és azt mondod, ez egyszerű, hisz bízom magamban. Az első kérdésem: ha kérdezek valamit, te hezitálás nélkül válaszolsz?

Na most elbizonytalanodtál?

Ez a legelső és legfontosabb dolog, legyen szó matematikáról, vagy bármi másról. Hiszen, ha bármilyen kérdésre, akár a rossz választ is határozottan mondod, akkor igen, belekezdhetsz.

Mért jó, ha rossz választ is határozottan állítom, kérdezheted joggal.

Bővebben...

Mikor forduljunk magántanárhoz?

A kérdés nagyon összetett és a tudáshoz vezető út egyik sarkalatos része.

Napjainkban az intézményes oktatás minősége sokat romlott. A lefelé mutató tendenciának többféle oka van. A végeredmény: a tanulók nem tudják megszerezni azt a tudást, amelyet a tantervi követelmények előírnak. Ezt bizonyítják az érdemjegyek, a sikertelen felvételi vizsgák, vagy a felvétel utáni gyors lemorzsolódás. Mit tegyünk? Nagyon fontos a prevenció. Ha a tanulásban lemaradást tapasztalunk, melyet egyedül nem tudunk pótolni, vagy nem értünk valamit, akkor sürgősen kérjünk segítséget, mert a lemaradás egyre nő, és az új ismereteket sem tudjuk mire építeni. Ha nem értünk valamit, azt nem tudjuk alkalmazni és abból sosem lesz alapos, mély tudás. Ha környezetünkben nem kapunk szakszerű segítséget a felzárkózáshoz, forduljunk magántanárhoz.

Bővebben...

Hogyan tanuljunk?

Manapság rengeteg információt kell tanulás címszóval elsajátítanunk. Ezért nagyon nem mindegy a "hogyan"! Ha figyelsz az alábbi lépésekre, valószínűleg nagyobb eséllyel fogsz szép osztályzatokra szert tenni.

Tehát nézzük melyek is ezek:

Bővebben...

Humán tárgyak oktatása online? Igen!

A nyelvek internetes oktatása ma már egyre népszerűbb, és sokak által kedvelt tanítási-tanulási forma. Azonban nem csak a nyelvoktatás képzelhető el online úton, hanem szinte az összes tárgy tanítható így. A mai modern eszközök alkalmazása mellett senkinek sem kell attól tartania, hogy ha a tanulás online formáját választja, felszínesebb, kevésbé hatékony oktatásban részesül.

Bővebben...

A párban tanulás előnyei

A párban tanulás ősi, jól bevált módszer. A megszerzett információk tartalma csupán ismeret, amely még nem jelent tudást.

Az ismeretek gyakorlati alkalmazása többféle gondolkodási mechanizmust igénylő kognitív folyamat. Fontos, hogy az ismereteinket alkalmazzuk, hogy mind mélyebb tudássá alakítsuk. Az ismeretek alkalmazásának egyik nagyon fontos "lépcsőfoka" a megszerzett ismeret megbeszélése, megvitatása, mert ezáltal kijavíthatjuk a hibákat, pótolhatjuk a hiányosságokat, így  elősegítjük a bevésést a tudatunkba. Az ismeretek közös alkalmazása, a közös feladatmegoldások, az ismeretek gyakorlatban való kipróbálása, (pl. kisérlet, mintadarab elkészítése, stb) gyorsabban, eredményesebben vezetnek el a tudás megszerzéséhez. A tanulótárssal való együttműködés fejleszti a kooperációs, kommunikációs képességet és a toleranciát is. Lehet állandó, vagy alkalmi tanulótársat keresni.

Bővebben...

A magánoktatás ma már nem luxus!

Önnek, vagy gyermekének szüksége lenne korrepetálásra vagy kiegészítő tudásra, de úgy gondolja, hogy ez túl sok kiadással járna, és nem bírja megfizetni? Nos, ideje ezt a tévhitet megcáfolnunk!

Ezelőtt tíz évvel még valóban csak a gazdagabb réteg kiváltsága volt, ugyanis csak ők tudták megfizetni a magánórákat. Mára azonban ez a rendszer már teljesen átformálódott, és alkalmazkodott a legújabb elvárásokhoz. A gazdasági helyzet és az igények megváltozásához ugyanis szükségszerűen a magántanároknak is igazodniuk kellett. Ezzel párhuzamosan a kereslet is megnőtt irányukba, mely a privátoktatás kibővüléséhez és színesedéséhez vezetett. Ez azt is jelenti, hogy ma már szép számmal találhatunk olyan oktatókat is, akik képesek a legkülönbözőbb féle igényekhez alkalmazkodni, elérhető árak mellett.

Bővebben...

Tanár - diák kommunikáció - a hatékony oktatás kulcsa

A kommunikáció információ átadást jelent. Az emberek közötti kommunikációs viszony igen bonyolult, melyben legfőbb szerepet a gondolkodás jelenti. A pozitív, negatív érzelmek, a környezet és az ahhoz való viszony is befolyásolja az emberi kommunikáció valamennyi fajtáját; ezek a beszéd, az írás és a testbeszéd, mimika.

Bővebben...

A jó pedagógus legfőbb ismérvei, avagy mi alapján válasszunk magántanárt?

A tanárok tevékenységét többnyire szabályozza az adott oktatási intézmény, mely jó esetben garancia arra, hogy a pedagógus a lehető legmagasabb értékeknek megfelelően, az iskola felügyelete alatt, azzal együttműködve, jól végzi a munkáját. Azonban napjainkban egyre népszerűbbek a magánúton történő tanulási formák, melyek ugyanolyan, esetleg még erőteljesebb hatással vannak a diákokra. Itt a tanuló és a tanár kapcsolata jóval erősebb, a diáktól például nagyobb figyelmet igényel, mint az iskolai keretek között történő oktatás. A magántanárok legalább olyan nagy felelősséggel tartoznak a diákoknak, és/vagy a szülőknek, mint az iskolai rendszeren belül tevékenykedő kollégáik.

Bővebben...

2011-2016 © tanportal.hu