BejelentkezésSzavazás

Tanítanál a tanportal.hu virtuális tantermében?

Igen - 68.5%
Nem - 15.1%
Szeretnék, de még nem vagyok elég felkészült - 16.4%

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Kártyás fizetés szolgáltatója

Elfogadott kártyák:

magántanár kereső

tanfolyam kereső

diák kereső

A sikeres tanulás első lépése

Akármibe is kezdünk, az első lépés a legnehezebb. Pedig milyen egyszerű: Bízz magadban! Biztos vagyok benne, hogy nevetsz egyet és azt mondod, ez egyszerű, hisz bízom magamban. Az első kérdésem: ha kérdezek valamit, te hezitálás nélkül válaszolsz?

Na most elbizonytalanodtál?

Ez a legelső és legfontosabb dolog, legyen szó matematikáról, vagy bármi másról. Hiszen, ha bármilyen kérdésre, akár a rossz választ is határozottan mondod, akkor igen, belekezdhetsz.

Mért jó, ha rossz választ is határozottan állítom, kérdezheted joggal.

A válasz pedig nagyon egyszerű, ha bízol magadban, és a rosszat is határozottan állítod, akkor, azt ki lehet javítani, sőt ez azt jelenti, hogy gondolkozol, és dolgozol azért, hogy többet tudjál. És azért is vagyunk, mi tanárok - gondolom én- hogy segítsünk kijavítani ezeket a hibákat.

Mi a végeredmény?

A sok határozott válaszból egyre több lesz a jó.

És ilyen egyszerű?

Igen, mert jönnek a sikerélmények, és egyre többet fogsz tudni. Hiszen dolgozol, tanulsz, igyekszel és akarsz.

Akkor mi ezzel a gond?

Egyetlen gond van, az iskolában, ha rosszul válaszolsz egy kérdésre, akkor jobb esetben csak a következő embert szólítja a tanár, rosszabb esetben, többet hiába jelentkezel és még lehet, hogy még a hajad is le lesz ordítva..sajnos..

Persze, mondhatod, hogy az én tanárom nem ilyen, és igen akkor én nagyon örülök, hiszen én se ilyen tanár vagyok, de azért az átlag sajnos nem ilyen. És még ha ilyen is szeretne lenni, erre nem mindig van idő 45 percben 30 gyerekkel. És lehetne sorolni az okokat...

Ezért is jó egy magántanár, hiszen ő csak rád koncentrál és sokat tud segíteni. Hiszen az adottság benned van! Mindenkiben ott van! Csak felszínre kell hozni.

Ha pedig bízol magadban, akkor a többit már segítséggel megtanulhatod. És soha soha nem szabad feladni!


<< Vissza
2011-2016 © tanportal.hu