BejelentkezésSzavazás

Tanítanál a tanportal.hu virtuális tantermében?

Igen - 68.5%
Nem - 15.1%
Szeretnék, de még nem vagyok elég felkészült - 16.4%

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Kártyás fizetés szolgáltatója

Elfogadott kártyák:

magántanár kereső

tanfolyam kereső

diák kereső

Mikor forduljunk magántanárhoz?

A kérdés nagyon összetett és a tudáshoz vezető út egyik sarkalatos része.

Napjainkban az intézményes oktatás minősége sokat romlott. A lefelé mutató tendenciának többféle oka van. A végeredmény: a tanulók nem tudják megszerezni azt a tudást, amelyet a tantervi követelmények előírnak. Ezt bizonyítják az érdemjegyek, a sikertelen felvételi vizsgák, vagy a felvétel utáni gyors lemorzsolódás. Mit tegyünk? Nagyon fontos a prevenció. Ha a tanulásban lemaradást tapasztalunk, melyet egyedül nem tudunk pótolni, vagy nem értünk valamit, akkor sürgősen kérjünk segítséget, mert a lemaradás egyre nő, és az új ismereteket sem tudjuk mire építeni. Ha nem értünk valamit, azt nem tudjuk alkalmazni és abból sosem lesz alapos, mély tudás. Ha környezetünkben nem kapunk szakszerű segítséget a felzárkózáshoz, forduljunk magántanárhoz.

Súlyosabb a helyzet, ha tanulási nehézségeink is vannak. Ebben az esetben mindenképp fontos szakember (fejlesztőpedagógus) segítségét kérni. A tanulási nehézségek kiküszöbölhetők. Elhúzódó, a felnőtt korban is fellelhető tanulási problémák az alábbiakban nyilvánulhatnak meg: nyelvi kifejezőképesség (írásban, szóban), figyelem összerendezettsége, tartóssága, rövid- és hosszútávú memória, lényeglátás, lényegkiemelés, valamint az önálló tanulás képessége. Ha bármelyikkel is nehézségünk adódik, többszörös energiát kell fektetnünk az ismeretanyag elsajátítására, legtöbbször mégsem lesz belőle alkalmazható tudás.

Tulajdonképpen ezek a problémák igen fiatal korban, még az iskolakezdés idején jelentkeznek, melyet idejében korrigálni kell. Ha az adott intézményben erre nincs lehetőség, akkor magántanárhoz kell fordulni. A tanulási nehézségek megnehezítik az iskolakezdést, így elveszik a tanuló kedvét az iskolától, a tanulástól. Legtöbben elhitetik magukkal, hogy buták és nem képesek tanulni. Ha nem figyelünk ezekre a gyerekekre és nem kapnak segítséget szakembertől, akkor a tudáshoz vezető út göröngyös, hosszú, de legtöbbször járhatatlan lesz. Összegezve: akinek nem jó, vagy nem elég az iskolai oktatás, vagy lemaradása van, nehezen tanul, nem képes önállóan tanulni, érdemes irányítót, segítőt, szaktanárt keresnie.

A tanportal.hu-n mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szakembert, magántanárt. Ha problémád van, segítünk!


<< Vissza
2011-2016 © tanportal.hu