BejelentkezésSzavazás

Tanítanál a tanportal.hu virtuális tantermében?

Igen - 68.5%
Nem - 15.1%
Szeretnék, de még nem vagyok elég felkészült - 16.4%

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Kártyás fizetés szolgáltatója

Elfogadott kártyák:

magántanár kereső

tanfolyam kereső

diák kereső

Hogyan tanuljunk?

Manapság rengeteg információt kell tanulás címszóval elsajátítanunk. Ezért nagyon nem mindegy a "hogyan"! Ha figyelsz az alábbi lépésekre, valószínűleg nagyobb eséllyel fogsz szép osztályzatokra szert tenni.

Tehát nézzük melyek is ezek:

 

1. Tudatosság:

Fontos hogy tudd milyen tantárgyról is van konkrétan szó(ezalatt nem csak a tantárgy nevét értem). Mikor, mit és milyen formában kérnek számon, hogyan tudsz előzetesen lépésenként felkészülni rá! Fontos a tudatosság és a rendszeresség a felkészülésben, nem túl hatékony az utolsó pillanatokra hagyott felkészülés, egyrészt mert kieshetnek információk, másrészt hamar elfelejted amit megtanultál. .. és ugye nem a tanárnak tanulunk,hanem magunknak!:)
Az sem mellékes, hogy kedvenc tantárgyunkról van-e szó, vagy épp ellenkezőleg. Ha nem szeretjük nagyobb erőfeszítésnek érezzük épp ezért több idő kell a felkészüléshez is.

2. Olvasás+szövegértés:

Sok ember azt gondolná, ez alap, de én már rengeteg olyan diákkal találkoztam, és nem csak általános iskolában, aki nem tudta elmondani miről is olvasott. Sajnos komoly problémái voltak a szöveg értésével. Itt most nem a speciális esetekről beszélek, egyszerű hétköznapi emberekről. Mi a megoldás? Sok -sok türelem és folyamatos gyakorlással, olvasással, sőt rejtvényfejtéssel a szövegértés fejleszthető) Fokozatosan haladj, kis lépésenként, a sikerélmény motivál!:)

3. Jegyzetelés:

Nem másoknak hanem önmagad számára! Lényeg a jó áttekinthetőség, szakaszolás, részekre osztás.
Hasznos ha a margóra széljegyzetet készítesz, később már nem kell az egészet elölről átnézned.
Közben a lényeg kiemelést is gyakorlod.

4. A tanultakat próbáld elmondani, felmondani, eleinte még szabad néha puskázni, de akkor lesz az igazi, és biztos a tudásod, ha a végén már egyáltalán nem kell belenézned a jegyzetedbe!
Ha otthon felmondtad, sokkal magabiztosabban nézhetsz a másnapi felelés elé..:)
Ha egyedül nem megy, akkor válasz tanuló társat magad mellé, általában akkor sokkal komolyabban vesszük a dolgainkat , diákok és felnőttek egyaránt, ha tudjuk hogy valaki számonkéri, kikérdezi, arról már nem is beszélve, hogy így fel tudjátok hívni egymás esetleges hibáira is a figyelmet!

Jó tanulást, sikeres feleleteket és szép osztályzatokat kívánok!:)

 


<< Vissza
2011-2016 © tanportal.hu